torsdag, juni 23, 2005

Vad gör ni när ni inte hittar någon recension?

Det är den vanligaste frågan vi får från andra bibliotek med anledning av vår omläggning av inköpsrutinerna. Ofta hittar vi recensioner, men ibland går det inte. Det finns vissa givna böcker som vi kan köpa direkt utan att läsa recensioner T ex om det kommer en ny bok av Kerstin Ekman eller om det är någon fackbok av en författare som är tongivande inom sitt område.
Vi följer listorna i Media Direkt och ofta är böckerna inte utkomna. Då kan vi avvakta, vi är inte pressade av att följa sista inköpsdatum. Vi kan invänta efterfrågan och så kommer det recensioner så småningom.Vi kan genom samsökskatalogerna se hur de andra biblioteken förhållit sig till boken. Om boken inte köps av andra bibliotek, inte efterfrågas eller recenseras i pressen så drar vi förmodligen så småningom slutsatsen att detta är en bok som vi kan klara oss utan.
Var och en har sina egna fackområden att bevaka och eftersom man gallrar och sköter om avdelningen fortlöpande, så får man en ganska god bild av vad som behövs och efterfrågas. Var och en ansvarar också för att böcker (i det egna ämnet) på tidigare listor, som vi inte kunnat tagit ställning till i första skedet, följs upp.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Get 1000s of Links pointing back to Your Site... Starting Today!

7:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home