torsdag, mars 22, 2007

Identitetskris

Dagens "Under Strecket" i SvD handlar om hur en vilsen institution är på väg att bli upplevelseindustri. Mats Myrstener har läst Henrik Jochumsen och Casper Hvenegaard Rasmussens avhandling: "Folkbiblioteket under forandring. Modernitet, felt och diskurs". Jag tror att "Under Strecket" artiklarna blir läsbara på webben först dagen efter de har varit i papperstidningen, därför blir det ingen direktlänk idag. Intressant att ett samtal kring biblioteksfrågor nu verkligen börjar ta plats i de stora dagstidningarna!
Den 19 mars hade DN en artikel av Christer Hermansson "Bibliotek är en god sak" där han kommenterar moderaternas bibliotekspolitik. Där skriver han: "Medienslagen har sjunkit och allt färre nya böcker köps in samtidigt som många folkbibliotek fortfarande inte tar emot de litteratur- och distributionsstödda kvalitetstitlarna från Kulturrådet trots att de får dessa alldeles gratis. "
Det var verkligen en nyhet! Hur många bibliotek avstår från att ta emot Kulturrådets böcker? Det vore intressant att få veta?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Under strecket brukar läggas ut under dagen. Här är länken till dagens u.s.:

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_14869736.asp

Tack för det trevliga biblioteksbloggandet.

3:17 em  
Anonymous Anonym said...

Och trevligt att bli omnämnd. kanske en dialog kan utspinna sig i framtiden. Bra att biblioteken debatteras inte bara på biblist.
Mats Myrstener

12:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home