fredag, april 28, 2006

Computer Sweden undrar om det behövs bibliotek i framtiden

Folke Schimanski diskuterar idag i en artikel "Biblioteken söker nya roller i digitalåldern" i Computer Sweden kring bibliotekens och bibliotekariernas roll i framtiden. Schimanski skriver: "I viss mening kan man tala om Bokens död: nätet har i stor utsträckning redan tagit över funktionen från biblioteken som informatör." Läsning av pappersböcker är helt ute enligt artikeln. Företrädaren från bibliotekshögskolan Katriina Byström, som intervjuas i artikeln, svarar på en fråga kring böckernas roll: "Det var länge sedan de var i fokus".

Jag undrar: Varför går bokbranschen så bra? Varför utbildas fortfarande grafiska formgivare? Varför måste alltid det ena utesluta det andra?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det gör det inte heller. Jag skrev ju "i viss mening" försiktigtvis. Och även om vi hämtar mer info på nätet än i bibblan, så är det ju så att vi också hittar böcker på nätet som vi inte skulle fått höra om annars. Eller få tag i överhuvudtaget, vilken gäller gamla böcker, där nu antikvariat gått ut på nätet.

10:36 em  
Blogger Karin Berndtsson Engström said...

Hej Folke!
Jag tycker att det är väldigt bra att du skriver om biblioteksverksamhet i Computer Sweden, kul också att du hittade min kommentar. Huvudsaken är att vi läser och utbyter tankar.
Mvh Karin

8:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home