tisdag, augusti 08, 2006

Moderaterna vill avskaffa bibliotekslagen

"Varför ha en bibliotekslag när det knappast har gjorts en utveckling av biblioteken sedan lagen kom?" Moderaternas talesman i kulturfrågor Kent Olsson, uttalar sig idag i Norrbottens-Kuriren. Inget har alltså enligt Kent Olsson hänt på biblioteken sedan 1996! Niclas Lindberg generalsekreterare på Svensk biblioteksförening håller inte med:
"- När bibliotekslagen kom så uppfattades det som en rejäl statushöjning, från att ha varit en litterär trevlighet så blev man någon slags samhällig nödvändighet. Om lagen försvinner så kan statusen falla igen, vilket är i otakt med tiden. För aldrig någonsin har biblioteken används så mycket av den lärande och studerande befolkningen som de gör just nu. I stället för att ta bort bibliotekslagen borde lagen skärpas. "
Läs hela artikeln i Norrbottens-Kuriren!

1 Comments:

Blogger Daniel Somos said...

Det finns ingen lag som tvingar varje kommun att erbjuda gratis datorspel ändå spelar unga mer datorspel än läser böcker.

Det finns ingen lag som tvingar varje kommun att erbjuda gratis musik ändå lyssnar unga mer på musik än läser böcker.

Det finns ingen lag som tvingar varje kommun att erbjuda gratis tv ändå tittar unga mer på tv än läser böcker.

Om vi kanske skulle avskaffa lagen som tvingar kommunen att erbjuda gratis böcker så kanske unga för en gångs skull skulle läsa mer böcker än att spela datorspel, lyssna på musik och titta på tv.

2:16 fm  

Skicka en kommentar

<< Home